Knitted Knockers (gebreide borsten) komt uit Amerika, in de video hieronder verteld oprichtster Barbara Demorest erover:

Wij hebben haar patronen overgenomen en vertaald in het Nederlands zodat wij ze hier ook kunnen maken en verspreiden, want ze zijn erg geliefd. Ze zijn altijd gratis en iedereen kan ze maken of bestellen. U vindt de adressen waar dat kan op deze site. Naast borstprotheses (hele en/of deelprotheses) zijn er ook breipunten waar okselkussentjes, autogordelkussentjes en draintasjes gemaakt worden. In de Corona tijd ook een aantal adressen waar u mondkapjes kunt bestellen tegen een klein vergoeding.

Knitted Knockers Nederland is in 2017 gestart met een paar adressen en daar zijn er heel wat bij gekomen en ook afgevallen in de afgelopen jaren. Als u ook maakpunt wilt zijn mag dat voor een korte of langere tijd, zolang u dat zelf wilt. Hoe meer publiciteit u er aan geeft in uw omgeving, hoe meer vrouwen u zullen vinden en hoe drukker u het heeft.

U kunt zich opgeven bij het aanspreekpunt in uw provincie en wij zetten u graag erbij op de website. Er zijn geen verplichtingen of kosten aan verbonden, alleen dat u zelf zorgt dat u bekendheid krijgt in uw omgeving en ze gratis uitgeeft. Soms geven de ontvangster een kleine donatie als dank maar zo niet, dan is dat goed. U heeft niet mee te betalen aan de landelijke kosten, u draagt alleen uw eigen kosten. Onze ervaring is dat er van alle kanten hulp komt als u het groots aanpakt en als u het klein houdt zijn de kosten ook klein.